Zilt: 75 Heerlijke recepten en moestuin- en teeltips
In Zilt leren Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman je hoe je zelf zilte groenten kweekt en teelt, en – niet geheel onbelangrijk – wat je er allemaal mee kunt doen. Met meer dan 75 heerlijke en veelzijdige ziltegroentenrecepten.
Via QR-codes in het boek zijn er filmpjes te bekijken over het kweken, telen en koken van zilte groente.
Zeekraal, lamsoor, oesterblad, zeewier: stuk voor stuk zijn het voorbeelden van zilte groenten. Ze groeien onder meer langs de Nederlandse en Belgische kust, maar je hoeft niet aan de kust te wonen om zelf zilte groenten te telen en te eten. Zilte groenten kun je namelijk overal groeien! In de tuin, op het balkon in bakken of bloempotten, in de kas, in je woonkamer of op het aanrecht.
Door o.a. klimaatverandering kampen Nederland en België al langere tijd met verzilting. Niet alleen langs de Nederlandse en Belgische kust maar ook in andere landen neemt de verzilting van de grond toe – ook van landbouwgrond. Het telen van zilte groente is een oplossing voor gebruik van deze landbouwgrond, maar dit kan ook thuis! Want niet alleen is de toename van zilte producten in ons eetpatroon een oplossing voor de landbouw, de groenten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en vaak ook voedingsvezels.
Zadenpakket met Zomerse Zeeaster, Zuivere Zeevenkel, Zilte Zeekraal en Stralende Strandbiet, hiermee kun je ze zelf eigen zilte groente kweken.
Omvang 240 blz. | Gebonden met leeslint | ISBN 978 94 6404 090 6 | 30 oktober 2021 Annette van Ruitenburg | Ruth de Ruwe | Ellen van Straten | Sabien Bosman | Marieke Dekker
Ruth de Ruwe Producties | Fontaine Uitgevers | IVN natuureducatie
*zie webshop voor boek en zadenpakket: https://www.annettevanruitenburg.nl/winkel/