Bessentaart
Bessentaart oven temperatuur 200°C. 175 g bloem, snufje zeezout, 50 g fijne kristalsuiker, 1 eetl. water, 100 g boter, 1 eidooier Vulling 150 g blauwe- witte- rode- kruis- of zwartebessen, 2 eetl. amandellikeur of crème de cassis, 3 eieren, 75 g basterdsuiker*, 175 g slagroom, extra bessen, om te garneren Zeef voor de deegbodem de bloem en voeg zeezout en [...]
Honing recepten
Honing bavaroise op een rondje honingcake en of honing cheesecake met duindoorn of cranberry. Recept van Annette van Ruitenburg o.a. uit “De smaak van de Wadden”. Ingrediënten voor de Honing bavaroise 1 dl honing Texelse honing * 3 eieren * 3 1 /2 dl melk * 10 gelatineblaadjes * 2 dl slagroom * 1 citroen * slagroom voor garnering Klop [...]
Geslaagde kookdag voor Eten voor je Kind
Gerecht van roodloof, witlof, coquilles, rivierkreeftjes en mango. Speciaal in het hoofdstuk van de pre- conceptionele fase. Maar ook niet a.s. ouders kunnen ervan genieten! Gezond eten is belangrijk voor iedereen. Wanneer je in de fase verkeert dat je een kind wilt is het extra belangrijk. Het is dan goed om juist aandacht te hebben voor gezonde voeding. Om de [...]
Wijnproeverij voor cursisten Franse les
Afgelopen dinsdagavond organiseerde Alliance Française een wijnproeverij voor de cursisten van de Franse les. Deze wijnproeverij was de feestelijke afsluiting van de cursus van 20 lessen. Tijdens deze avond maakten de cursisten kennis met vijf verschillende soorten wijnen afkomstig van le Clos des Suds, een wijngaard van 6,5 hectare in het zuiden van Frankrijk. Bij elke wijn werd een bijpassend [...]
Le Clos des Suds wijnproeverijen in maart bij Smakelijk & Meer.
De wijnen uit de Languedoc geimporteerd door Annette van Ruitenburg Op zaterdag 31 maart zal Alice Reinders samen de wijnen van Le Clos des Suds laten proeven. De Texelse Chocolaterie heeft van de wijnen van Le Clos des Suds naast de bonbons nu ook paaseitjes gemaakt van Bio Faire Trade chocolade, gevuld met Nocturne of Elegie. Kom [...]